Verhuistips voor Vlaams-Brabant vanwege Van Der Smissen een goede voorbereiding en organisatie in functie van zowel vertrek- als aankomstplaats is de helft van het werk
Tip 1 : een geschikte datum kiezen.
De definitieve verhuisdatum vastleggen naargelang de huur- of koopovereenkomsten, uw vakantie, vakantie van vrienden en familie die een handje kunnen toesteken, de opvangmogelijkheden voor de kinderen en misschien ook huisdieren. Begin al direct met een verhuis-checklist op te stellen die u beetje bij beetje verder kunt aanvullen.
Tip 2: uw verhuizer tijdig boeken.
Ons ruimschoots op tijd boeken zodat we uw verhuis alleszins op uw voorkeurdatum kunnen uitvoeren. Sommige dagen zijn méér gevraagd dan andere. Neem telefonisch contact en we kijken onmiddellijk na of stuur ons via het antwoordformulier uw voorkeursdatum en je krijgt snel repliek.
Tip 3: voorbereidende werken plannen die vervroegd kunnen uitgevoerd worden.
Op tijd beginnen met de planning en de voorbereiding voor uw verhuis is geen overbodige luxe. Een aantal zaken kunnen op voorhand aangepakt worden: een grote kuis organiseren en een eerste selectie maken. Naar het recyclagepark of de kringloopwinkel gaan met spullen die je sowieso niet zult meenemen of een en ander uitdelen of op tweedehands zetten, bepaalde stukken reeds demonteren, verpakkingsgerief bijeenzoeken, opmetingen doen in uw toekomstige woonst. Bij iedere demontage: steek de vijzen en bouten in een zakje en kleef die met tape aan het stuk waarover het gaat.
Tip 4: parkeerplaatsen voorbehouden op de 2 locaties.
Ruim op voorhand de nodige parkeerplaatsen reserveren en borden aanvragen zowel op de oude als de nieuwe stek. Hou rekening met voldoende lengteafstand, zeker als er een verhuislift nodig zal zijn.
Tip 5: alle administratieve diensten verwittigen.
De leveranciers van elektriciteit, gas en water verwittigen en de nodige documenten voor overdracht downloaden. De meterstanden noteren. Ook De Post verwittigen en in de overgang alle briefwisseling laten doorsturen naar uw nieuw adres. Andere partijen die best worden verwittigd zijn: werkgever, bankier, verzekeraar, huisarts, school, jeugdbeweging enz. Vergeet eventueel lopende abonnementen niet op te zeggen of van adres te laten wijzigen.
Tip 6: voorbereidend werk de dag ervoor.
Ontdooien van diepvriezers en koelkasten gebeurt best ten laatste 1 dag op voorhand. De trommel van de wasmachine moet worden vastgezet.
Tip 7: oordeelkundig inpakken in functie van de nieuwe bestemming.
Bij het inpakken de dozen markeren op inhoud en eventueel breekbaarheid. De verhuisdozen best logisch opvullen volgens hun bestemming die er dan ook kan op genoteerd worden: living, keuken, badkamer, slaapkamer 1, slaapkamer 2, garage, berging enz. Grotere dozen opvullen met lichtere items en omgekeerd. Extra bescherming voorzien voor breekbaar gerief is nodig voor tijdens de rit, niettegenstaande we alles goed vastmaken. Lichtgewichten van groot belang zoals geld, kaarten, juwelen, waardepapieren en sleutels neem je beter persoonlijk mee als handbagage.
Tip 8: vertel ons alles wat we moeten weten.
Geef onze medewerkers alle nuttige informatie en aandachtspunten mee: wat is demonteerbaar en wat niet, wat moet mee en wat mag blijven staan, waar steekt nog gerief in, welke stukken zijn breekbaar of hebben een bijzondere waarde. Zet zo mogelijk alle kastdeuren, schuiven en laden vast.
Tip 9: kom voorbereid toe op je nieuwe woonst of kantoor.
Je hebt op basis van de afmetingen van alle vertrekken reeds uitgemaakt waar de grote stukken en decoraties zullen moeten komen. Dan kunnen we alles al op de min of meer juiste plaats neerzetten en dat maakt het je achteraf makkelijk.
Tip 10: kies voor de beste verhuizer.
Neem een verhuisfirma die een ruime ervaring kan voorleggen en tegelijk over goede, sympathieke medewerkers beschikt. In kader van de kosten is een verhuizer uit de eigen regio (plaats van vertrek of van bestemming) logischerwijs voordeligst.